Història



 HISTÒRIA DE LA BIBLIOTECA
Els alumnes i professors durant el curs 2007-2008 ens vam traslladar a l’escola Pirineus,  per poder portar a terme la remodelació total de l’escola. La biblioteca va aprofitar també per organitzar-se de nou  i d’aquesta manera es van realitzar les tasques d’esporgada i reordenament del fons. Des del 2009 comptem amb una biblioteca més àmplia i lluminosa, mobiliari nou i des d’ enguany també amb tres ordinadors [lector òptic, impressora...] amb connexió a internet pels alumnes. Tenim la biblioteca organitzada en dues parts importants: la de coneixements i  la d’imaginació. A més a més hem fet una distribució on hi ha un espai còmode i adaptat pels petits lectors, i l’espai de consulta a internet, al catàleg i al préstec de llibres .
La part d’imaginació l’hem separat per nivells, primers lectors/educació infantil, cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior. Llibres en anglès, còmics, revistes i novetats, així com també un espai pels DVDs i altres formats multimèdia.
La part de coneixements l’hem organitzada seguint la classificació universal de la CDU on s’agrupen tots els documents mitjançant números i per matèries.
La biblioteca organitza periòdicament activitats de dinamització de la lectura i  de la competència informacional.


LA BIBLIOTECA MEDIATECA  I EL PUNTEDU
La Biblioteca forma part de l’escola pública Josep M. de Sagarra i des del curs 2010-2011 ha passat a formar part de la Xarxa de Biblioteques Escolars de Barcelona ja que va ser aprovat per part del Consorci d’Educació i el Departament d’Ensenyament el projecte Puntedu que l’escola va presentar.  Aconseguint així les dotacions de material, assessorament i disposició del catàleg AbsysEdu, la qual cosa ha fet que la nostra biblioteca pugui tenir un bon funcionament.
El Puntedu està pensat perquè les biblioteques escolars esdevinguin un espai educatiu i dinàmic, com un centre de recursos que conté documents en tot tipus de suport pel desenvolupament del currículum i a totes les activitats d’aprenentatge, adreçat al professorat, alumnes i  famílies, és a dir a tota la comunitat educativa.
La biblioteca ha de ser un altre dels elements claus per l’assoliment de les competències bàsiques, el foment de la lectura i l’adquisició d’aprenentatges autònoms mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació.
Els objectius del Puntedu són:
-          Potenciar el model biblioteca escolar com a centre de recursos per a l’aprenentatge i la   recerca.
-          Incentivar el seu ús per a tota la comunitat educativa.
-          Donar suport al Pla de lectura de centre (PLEC): la competència lectora, la competència informacional i el gust per llegir.
-          Fomentar la col·laboració biblioteca escolar – biblioteca pública.
-          Promoure la xarxa de biblioteques escolars.
 
VOLEU CONÈIXER LA HISTÒRIA DE LA NOSTRA MASCOTA?
A prop de l’escola  un dia va passar un fet molt especial, els alumnes es van trobar un animalet petit i allargassat al costat d’un arbre. I per més que hi pensaven cap nen va aconseguir endevinar qui era aquell animalet.
També passava per allà l’abella Tothosap que donat que era molt sabia tothom esperava que sabés qui era aquella bestiola tan intrigant ...  però no, tampoc ho sabia! I com que  l’abella Tothosap era molt tossuda amb les coses del coneixement va decidir que no pararia fins a endevinar qui era aquell animalet! El primer que va fer va ser posar-li un nom al nostre nou amiguet,  com que era molt prim i allargassat va decidir que el nom provisional que més li esqueia  era: Mr.  Slim.
Després l’abella Tothosap se’n va emportar Mr. Slim  cap  la biblioteca de l’escola Josep M. de Sagarra, a veure si entre tots els documents  que allà s’hi trobaven podien  esbrinàvem l’enigma del nostre amiguet.
Quan arriben a la biblioteca van directes cap a les enciclopèdies i allà en  troben una d’animals molt nova i extensa  i, malauradament no hi ha la informació sobre quin tipus d’animalet és el nostre amiguet Mr. Slim!
Mr. Slim està cansat i decideix fer una becaina en una caixa que troba a la biblioteca, però aquesta caixa no és qualsevol caixa, és la capsa de les lletres perdudes....
Mentrestant a Mr. Slim no hi ha manera de despertar-lo i la Tothosap, que està molt encuriosida amb la capsa de les lletres perdudes, pren la decisió d’obrir-la ... i... sabeu què hi havia dins? Doncs, dos grans sobres!
Al primer sobre hi troba una fotografia amb dos personatges iguals de petits que Mr. Slim. Ja ho tenia!, aquells eren els seus pares. En aquest sobre descobrirà moltes coses de la vida de Mr. Slim, i el que és més important! Moltes pistes per descobrir el seu nom!. 
Al segon sobre troba les lletres que componen el seu nom, però una mica desendreçades... M – LL --  I -- G—E
L’abella Tothosap   estava molt i molt cansada, ja no sabia ni per on començar, un nou dilema! Lletres desendreçades que amagaven el nom del nostre amiguet!
Però els nens i nenes de l’escola Josep M. de Sagarra que són molt espavilats van decidir ajudar a la nostra abella per descobrir quin nom s’amagava darrera les misterioses lletres.
Després de molta feina, van trobar la resposta! El veritable nom de Mr. Slim era: MELLIG, anagrama de la paraula LLEGIM

Després la comissió de mestres de la biblioteca va convocar un concurs de dibuix perquè els nens i nenes de l’Escola Sagarra imaginessin a la que seria la seva mascota, es va escollir  el dibuix que millor representava la descripció de Mr. Slim i així va ser com  li van donar forma a en MELLIG, i des d’aquest moment viu amagat en algun racó de la biblioteca ,  només surt quan ens ha de dir coses importants.

Aquí el teniu!:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada